h

Kamerlid bezoekt BGS

14 maart 2009

Kamerlid bezoekt BGS

Een SP-delegatie met woordvoerder WSW in de tweede kamer Paul Lempens en raadsleden Sinne Tolsma en Ingrid Coenradi, hebben vrijdag een bezoek gebracht aan de Berckenrodegroep Schiedam (BGS). Doel van het bezoek was het vergaren van informatie voor de komende behandeling in de tweede kamer van het rapport de Vries. Paul Lempens wilde graag kennis maken met de in Schiedam gehanteerde methode van de sociale werkvoorziening en wilde eveneens graag de kanttekeningen van de directeur van de BGS vernemen over het rapport de Vries.

De SP is het inhoudelijk niet met de lijn van het rapport de Vries eens waarin onder andere staat dat men de CAO af wil schaffen en mensen onder het minimumloon wil laten werken. En dat terwijl er niets van de werkgevers wordt gevraagd.

Paul Lempens over het rapport:

“Als de Commissie De Vries de Commissie Lempens was geweest zouden wij hebben ingezet op een verplicht quotum arbeidsgehandicapten voor werkgevers. Dat is geen straf, het is goed voor een bedrijf om mensen met een arbeidshandicap in dienst te hebben.
Verder zou er meer aandacht moeten zijn voor kleinschaligheid voor die mensen die voor altijd op de SW zijn aangewezen en met name voor de verbetering van het niveau van de werkleiders. En tenslotte kwam er meer geld beschikbaar. Het budget van de sector is al
jaren bevroren, terwijl het aantal Wsw-ers is toegenomen.”

Na een enerverend gesprek werd er nog een rondleiding door het gebouw gemaakt en werd er met diverse mensen gesproken, waaronder de voorzitter van de ondernemingsraad en van de cliëntenparticipatie.

Sommige afdelingen ondervinden op dit moment ook de gevolgen van de crisis, waaronder de drukkerij en de houtbewerking. Over de drukkerij zal de SP raadsfractie de komende raadsvergadering in het vragenuur de aandacht voor vragen.

U bent hier