h

Schiedam en FSC Nederland ondertekenen convenant over ‘goed’ hout

6 november 2008

Schiedam en FSC Nederland ondertekenen convenant over ‘goed’ hout

Op maandag 10 november wordt een convenant om het gebruik van hout met FSC-keurmerk te stimuleren ondertekent. Er is voor gekozen het sluiten van het convenant te laten samenvallen met de start van de herbouw van molen De Kameel. Deze molen wordt volledig vervaardigd uit duurzaam geproduceerd hout met FSC-keurmerk.

Yorick HaanWethouder Yorick Haan van milieu heeft zich ingezet om zo snel mogelijk een convenant te sluiten en werk te maken van het uitbannen van fout hout in Schiedam: “We willen als gemeente op allerlei manieren werken aan een beter milieu, dan moet je ook verantwoord omgaan met grondstoffen.”

Molen De Kameel is een goed voorbeeld van verantwoord gebruik van grondstoffen. In de molen wordt maar liefst 40 m3 hout verwerkt. Veel van dit hout komt van Nederlandse bodem, maar een deel is tropisch hardhout. In alle gevallen gaat het echter om hout met het FSC-keurmerk. Samen met enkele houthandels en het Gelders Landschap heeft FSC Nederland toegezegd FSC-hout beschikbaar te stellen voor de bouw van de molen.

Met de ondertekening van het convenant neemt de gemeente Schiedam zich voor om bij nieuwbouw en renovatie in de openbare ruimte voor alle toepassingen FSC-hout toe te passen en dit ook te vragen van bedrijven die in opdracht van de gemeente werken. Een ander voorbeeld is het streven om in 2010 volledig te zijn overgeschakeld op 100% FSC-papier. De gemeente Schiedam zal zich verder inzetten om de doelstellingen van FSC Nederland breder onder de aandacht te brengen.

U bent hier