h

AD: Kans voor opknapbeurt woningen

2 november 2008

AD: Kans voor opknapbeurt woningen

AD Rotterdams Dagblad • Huiseigenaren in de Schiedamse wijken Oost, Zuid en West krijgen de kans om met financiële ondersteuning van de gemeente hun woning op te knappen. Er komen 1400 gegadigden in aanmerking.
Daarmee gaat de particuliere woningverbetering de derde fase in. Huiseigenaren kunnen bij de gemeente een lening met een lage rente afsluiten om hun pand onder handen te nemen.

In 2003 werden voor het eerst bewoners in de drie oudere wijken in de gelegenheid gesteld met de gemeente in zee te gaan. Toen ging het om 2800 woningen. Twee jaar later volgde de tweede fase, waarin nog eens 1400 woningen waren opgenomen. Nieuw in de derde fase is het gratis milieuadvies. Eigenaren kunnen hiermee precies zien in hoeveel tijd zij energiebesparende maatregelen terugverdienen. Doordat zij goedkoop kunnen lenen, zijn de kosten van de milieu-investering, zoals een zuinige cv-ketel of dubbel glas, aanzienlijk lager.

Sinds de start van het project tot eind oktober 2008 hebben 957 eigenaren een laagrentende lening aangevraagd. In totaal hebben zij tot nu toe 16,2 miljoen euro geïnvesteerd in de particuliere woningvoorraad. Daarnaast is er nog een groep van ongeveer 1200 eigenaren die zonder goedkope lening de woning heeft opgeknapt. Deze groep is naar schatting goed voor een investering in de eigen woning van ruim negen miljoen euro.

U bent hier