h

Meer en meer twijfel over OV-chip

23 september 2008

Meer en meer twijfel over OV-chip

Problemen OV-chip zijn voor Baljeu geen aanleiding om er mee te stoppenZelfs nu de consumentenorganisaties zich hebben teruggetrokken uit het overleg over de invoering van de OV-chipkaart, ziet regio-portefeuillehouder Baljeu geen reden om zich nog eens achter de oren te krabben over het laten verdwijnen van de strippenkaart.

Vandaag trokken de consumentenorganisaties zich terug uit het overleg met de staatssecretaris over de invoering van de OV-chipkaart. De consumentenorganisaties zeggen er geen vertrouwen meer in te hebben dat de nadelen aan het elektronische vervoerbewijs nog omgezet zullen worden in voordelen. De prijs, de privacy en de praktische problemen met overstappen zijn volgens ANWB, CG-raad, Consumentenbond, LSVb en Rover na vier jaar praten nog steeds niet opgelost.

De portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de Stadsregio Rotterdam, Jeanette Baljeu, ziet geen aanleiding om de invoering van de OV-chipkaart nader te overdenken. Vandaag liet zij uit haar mond optekenen, naar aanleiding van de berichtgeving over het opstappen van de consumentenorganisaties, dat ze er nog steeds van uit gaat dat de strippenkaart eind januari in de Rotterdamse metro verleden tijd is.

Ondertussen lijkt niemand - buiten de portefeuillehouder en de staatssecretaris - er nog vertrouwen in te hebben dat de kaart nog voordelen voor de reiziger zal opleveren. De invoering van de OV-chipkaart stond in het teken van verbeteringen voor de reiziger. Nu ook de vertegenwoordigers van de reizigers er niet meer in geloven, lijkt het moment aangebroken om nog eens goed over het verdwijnen van de strippenkaart na te denken. Een gebrek aan regie, onvoldoende beveiliging, hogere tarieven en een steeds verder uitgestelde invoeringsdatum hebben ervoor gezorgd dat dit project in zwaar weer terecht gekomen is.

SP-fractievoorzitter Frans HamerslagHet aanhoudende gestuntel is voor SP-fractievoorzitter Frans Hamerslag aanleiding om het college vragen te stellen. Zo wil de SP'er onder andere weten of het Schiedamse college nog wel achter de invoering van de OV-chipkaart staat en of Baljeu nog gesteund wordt.

U bent hier