h

Akkoord over burenraad Huisman

23 mei 2008

Akkoord over burenraad Huisman

Huisman op de kaartEr komt een burenraad, waarin vertegenwoordigers uit de wijk Schiedam-West zich zullen bezighouden met overlast die wordt ondervonden van de bedrijvigheid rond de Wiltonhaven. Dat is vastgelegd in een convenant, dat de bewonersvereniging Schiedam-West, Huisman-Itrec en de gemeente Schiedam op initiatief van wethouder Yorick Haan op donderdag 5 juni ondertekenen.

Met enige regelmaat ontvangt DCMR Milieudienst Rijnmond klachten over stank uit het gebied rond de Wiltonhaven. Vaak wordt in de meldingen gewezen op de straal- en schilderloods van Huisman-Itrec als veroorzaker. Uit de door DCMR ingestelde onderzoeken blijkt dat in een zeer beperkt aantal gevallen kon worden vastgesteld dat Huisman-Itrec daadwerkelijk de veroorzaker van de klachten was. Zowel de Bewonersvereniging Schiedam-West (BVSW) als Huisman-Itrec hebben er behoefte aan duidelijkheid te krijgen over de klachten.

SP-wethouder Yorick HaanOp initiatief van wethouder Haan zijn gesprekken gevoerd tussen de bewonersvereniging en het bedrijf. Het resultaat is een convenant, dat ertoe moet leiden dat wonen en bedrijvigheid in goede harmonie in elkaars nabijheid kunnen bestaan. Beide partijen hebben aangegeven hiervoor mogelijkheden te zien. Kern van het convenant is te komen tot meer openheid en te bevorderen dat de partijen met elkaar in gesprek raken en blijven. Dit moet leiden tot een helder zicht op de klachten en het wederzijds informeren over ontwikkelingen.

De opzet is dat een ‘burenraad’ wordt gevormd, waarvoor naast bestuursleden van de BVSW ook bewoners worden uitgenodigd. De ‘burenraad’ komt tenminste twee maal per jaar bijeen. Eén maal per jaar wordt een bijenkomst voor de wijk georganiseerd. In die bijeenkomst wordt een presentatie gegeven van de klachten die in de voorafgaande periode zijn ingediend. De gemeente verleent ondersteuning bij het organiseren van de bijeenkomsten.

U bent hier