h

AD: Schiedamse SP wil ‘super-ambtenaar’

28 mei 2008

AD: Schiedamse SP wil ‘super-ambtenaar’

SP-fractievoorzitter Frans HamerslagAD Rotterdams Dagblad • Als in Schiedam een aantal wegwerkzaamheden tegelijk wordt uitgevoerd, dan moeten de omleidingsroutes beter op elkaar zijn afgestemd. De communicatie mag wel wat duidelijker. Dat stelt Frans Hamerslag, fractievoorzitter van de SP.

Hamerslag wil dat de gemeente een bereikbaarheidscoördinator aanstelt. ‘Een soort super-ambtenaar die kan toezien op een goede planning, afstemming en communicatie’, licht hij toe. ‘Een ambtenaar die overzicht houdt, maar die ook tegen zijn collega’s kan zeggen dat het anders moet. Hij moet macht krijgen, dwars door het hele ambtenarenapparaat heen. Laat de gemeente zo snel mogelijk iemand aanwijzen, want we kunnen het ons niet veroorloven dat de stad vastloopt. Goed dat er veel gebeurt, maar laat al die aannemers elkaar niet in de weg lopen.’’

Hamerslag deed tijdens de behandeling van de voorjaarsnota al het verzoek iemand te belasten met de communicatie over de projecten. Daar werd destijds afwijzend op gereageerd. Opvallend bij Hamerslags visie is dat hij zich min of meer op het werkterrein van zijn eigen wethouder Yorick Haan begeeft. Want die is verantwoordelijk voor het verkeer in Schiedam.

Hamerslag geeft aan dat hij tevreden is met de activiteiten in de gemeente. ‘Het achterstallig onderhoud aan veel wegen kan nu eindelijk aangepakt worden, de tram wordt doorgetrokken naar de NS-stations Centrum en Kethel en het geluidsscherm langs de A20 wordt na lang zeuren ook werkelijkheid. Goed dat er nu wat gebeurt’!

Maar volgens de SP’er ligt wel een gevaar op de loer. ‘Als er te veel tegelijkertijd wordt uitgevoerd, dan loopt alles vast in de stad. Het lijkt nu allemaal net goed te gaan, maar soms ook net niet’.

Hamerslag zegt begrip te hebben voor de ondernemers aan de Nieuwe Haven die onlangs in de weekeinden de afzettingen aan de kant schoven. ‘Als er geen reden is om een weg af te zetten, dan moeten die afzettingen gewoon aan de kant. Maar het hoort natuurlijk door de aannemer of door de gemeente gedaan te worden’.

U bent hier