h

Van 't Zelfde vervangt Tolsma

16 april 2008

Van 't Zelfde vervangt Tolsma

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 april zal SP-raadslid Sinne Tolsma worden vervangen door Eric van 't Zelfde.

Sinne TolsmaTolsma verlaat de gemeenteraad omdat hij zal verhuizen naar Belgiƫ, op 1 april opende hij in Antwerpen een snoepwinkel nadat hij op 15 maart zijn snoepwinkel aan de Lange Kerkstraat in Schiedam had gesloten. Tolsma zat namens de SP in de gemeenteraad sinds de verkiezingen van 2002. Vier jaar lang vormde hij samen met toenmalig fractievoorzitter Yorick Haan het gezicht van de SP in Schiedam. De afgelopen twee jaar maakte Tolsma deel uit van de vijf man sterke fractie en was onder andere woordvoerder op het terrein van Sociale Zaken.

Kort geleden was Tolsma nog regelmatig in het nieuws, omdat hij zich verzette tegen de invoering van een non-alcoholzone voor het hele Schiedamse grondgebied. Naar zijn inzicht was het besluit om heel Schiedam aan te wijzen juridisch niet goed onderbouwd. Bovendien vind de SP dat er effectievere maatregelen zijn om overlast te voorkomen en te bestrijden. Door de inzet van Tolsma zag burgemeester Verver zich genoodzaakt het besluit in te trekken en te komen met een nieuw voorstel. Het toeval wil dat het nieuwe voorstel voor een non-alcoholzone op de agenda staat van de vergadering waar Tolsma afscheid zal nemen.

Eric van 't ZelfdeEric van 't Zelfde zal na het afscheid van Sinne Tolsma als raadslid beƫdigd worden. Van 't Zelfde is in het dagelijks leven plaatsvervangend directeur van het Aloysius College in Den Haag. Hij zal zich in de raad voornamelijk gaan richten op aan onderwijs gerelateerde zaken.

U bent hier