h

Ron Abel vervangen door Manja Smits

9 april 2008

Ron Abel vervangen door Manja Smits

Schiedammer Ron Abel doet binnenkort afstand van zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Het voormalige schoolhoofd heeft geconcludeerd dat hij om persoonlijke redenen moet afzien van het Kamerlidmaatschap. Hij wordt opgevolgd door de 22-jarige Manja Smits, momenteel voorzitter van de SP in Groningen.

Ron AbelDe Schiedammer Abel werd na de verkiezingen van november 2006 geïnstalleerd in de Tweede Kamer. Voor hij goed en wel op gang kwam werd hij echter getroffen door treurige omstandigheden in zijn directe omgeving, waardoor hij lange tijd werd uitgeschakeld. Na zorgvuldig beraad en in goed overleg met de SP heeft hij besloten dat hij wegens persoonlijke redenen afstand moet doen van zijn Kamerlidmaatschap. De SP-fractie wenst Abel alle succes en goeds toe in de toekomst.

Manja SmitsDe plaats van Abel in de fractie zal worden ingenomen door Manja Smits. Zij is momenteel voorzitter van de SP-afdeling Groningen en was eerder actief voor de jongerenorganisatie ROOD. Zij stond bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen op de regionale kieslijst voor Noord-Nederland.

U bent hier