h

AD: Bouw van geluidswal A20 eindelijk begonnen

4 februari 2008

AD: Bouw van geluidswal A20 eindelijk begonnen

AD Rotterdams Dagblad • Een lang gekoesterde wens van de gemeente Schiedam is gisteren in vervulling gegaan. Er is begonnen met het heien van de palen die zijn bestemd voor de aanleg van een geluidsscherm langs rijksweg 20.

De gemeente is al jaren bezig om zo’n scherm te realiseren, vooral om hiermee de geluidsoverlast voor bewoners van Nieuwland sterk te verminderen. Sinds de jaren negentig worden al pogingen gedaan om subsidie bij het ministerie van VROM los te krijgen, nu is dat dus gelukt.

De financiering komt voor rekening van de gemeente Schiedam, Woonplus en het ministerie van VROM. Het scherm wordt anderhalve kilometer lang en loopt van het bestaande scherm bij Bijdorp tot aan zo’n tachtig meter van de Schie.

De aanleg van een geluidsscherm op die plek is een lastige klus, vooral omdat het gaat om veengrond dat erg slap is. Vandaar dat extra lange heipalen de grond in gaan. Ze zijn 25 meter lang.

Maar het zal ook passen en meten worden omdat rekening moet worden gehouden met de daar aanwezige bruggen. Verder vormt de op- en afrit van de rijksweg nog een obstakel.

Als alles vlotjes verloopt, moet de bouw van het geluidsscherm zo rond oktober/november van dit jaar zijn afgerond.

U bent hier