h

RS: Konijnenplaag treft sportpark Harga

21 januari 2008

RS: Konijnenplaag treft sportpark Harga

Radio Schiedam • Een konijnenplaag op sportpark Harga zorgt voor problemen bij de Schiedamse voetbalclubs die gebruik maken van de sportvelden op dit complex.

De voetballers hebben daarbij te maken met konijnen die over het veld heen en weer lopen. Om te voorkomen dat het probleem nog groter wordt wil de Dienst Sport en Recreatie van de gemeente Schiedam dat de provincie Zuid-Holland het jachtverbod op konijnen intrekt. Normaal gesproken sterven er jaarlijks grote aantallen konijnen door de ziekte myxomatose. De dieren lijken echter minder vatbaar of zelfs immuun te zijn geworden voor deze ziekte.

De SP heeft over de konijnenplaag inmiddels vragen aan het Schiedamse college van burgemeester en wethouders gesteld. Zo wil de coalitiepartij weten of er onderzoek is gedaan naar de precieze omvang van de plaag. Ook vraagt de SP zich af of er onderzoek is gedaan naar de mogelijkheden om de omvang van de konijnenpopulatie op een meer diervriendelijke wijze terug te brengen. Verder wil de SP weten of het eventueel afschieten van konijnen wel past in de uitgangspunten zoals die zijn vastgelegd in de conceptnota Dierenwelzijn.

U bent hier