h

AD: Yorick Haan erg verbaasd over opmerking van Stewart

24 januari 2008

AD: Yorick Haan erg verbaasd over opmerking van Stewart

AD Rotterdams Dagblad • De opmerking van Marcello Stewart (in het AD van 21 januari - webmaster) , dat de verpaupering van de Rembrandtlaan voor een deel op het conto van wethouder Yorick Haan kan worden geschreven, heeft bij Haan behoorlijk wat verbazing gewekt.

"Ik verbaas mij er over dat Stewart zegt dat ik in 2004 al beloofd heb dat er iets aan die buurt gedaan zou worden terwijl ik pas in 2006 wethouder ben geworden. Mij valt op dat vlak dus niets te verwijten."

Overigens spreekt Haan ook tegen dat er niets gedaan wordt aan de verpaupering. "Wij hebben alle eigenaren van leegstaande en dichtgetimmerde panden aangeschreven en op hun verantwoordelijkheid gewezen. En ik moet zeggen, die zijn allemaal zeer welwillend. Het is alleen heel lastig om in oude buurten iets kleinschaligs te ontwikkelen, maar de eigenaren geven aan dat zij zo snel mogelijk aan de slag willen omdat het allemaal gewoon verliesgevend voor ze is."

De wethouder is wel vol lof over het initiatief van Stewart om hennepkwekerijen bij de politie te melden. "Hij heeft een positieve invloed en bovendien is het dapper van hem, want je bent toch een klikspaan. Maar anderen kunnen ons ook bellen, desnoods anoniem."

U bent hier