h

Wijkschouwen van start

11 oktober 2007

Wijkschouwen van start

Deze maand worden in veel delen van Schiedam zogenaamde wijkschouwen gehouden. Bewoners bekijken tijdens zo’n schouw samen met deskundigen van de gemeente Schiedam een deel van hun wijk op de stand van het wijkonderhoud. De gezamenlijke bevindingen worden geregistreerd en als dat nodig is worden acties gepland en maatregelen genomen.

Het houden van wijkschouwen is door het college vorig jaar geïntroduceerd. Toen zijn in enkele wijken ‘pilot-schouwen’ gehouden. De wethouders Maarten Groene (van o.a. Wijkgericht werken) en Yorick Haan (van o.a. Beheer van de openbare ruimte) geven aan het belangrijk te vinden te weten hoe bewoners van een wijk tegen hun omgeving aankijken: “Wij willen weten hoe ze de openbare ruimte ervaren, wat zij wensen en wat er anders moet. Dat doen we door samen met de bewoners de buurt in te trekken.”, zegt Haan. “Het is de bedoeling dat de bewoners een grotere invloed krijgen op, of noem het verantwoordelijkheid nemen voor, hun eigen buitenruimte”, zo vat Maarten Groene het samen.

Maandag werden de eerste schouwen gehouden in de wijken Kethel en Zuid. Dinsdag waren de wijken Nieuwland en West aan de beurt. Ook volgende week wordt er nog volop geschouwd. Op dinsdag 16 oktober wordt geschouwd in Woudhoek en Centrum, op woensdag 17 oktober in Oost en de wijken Spaland/Sveaparken en Groenoord zijn aan de beurt op donderdag 18 oktober.

U bent hier