h

AD: Plots 'n fetish sm-shop als buur

16 oktober 2007

AD: Plots 'n fetish sm-shop als buur

AD Rotterdams Dagblad • Ze was op z’n zachtst gezegd onaangenaam verrast...

Toen Margo van der Molen vorige week aan kwam bij haar woning op de Swammerdamsingel bleek ze ineens nieuwe buren te hebben. Een fetish sm-shop wel te verstaan, en dat is niet prettig als je huis te koop staat.

"Ik zag ineens allerlei zweepjes en in de etalage vier kleine damesslipjes hangen," zegt Margo. "Ik stond echt perplex, moest het even laten bezinken. Dertig jaar lang is het een woonhuis geweest en nu heb ik dus ineens een seksshop naast me, zonder dat ik dat van tevoren heb geweten. Dat vind ik nog het ergste."

Toen Margo weer een beetje helder kon nadenken besloot zij samen met een buurvrouw actie te ondernemen. "Wij zijn naar de gemeente gestapt en hebben gevraagd hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat zo’n zaak midden in een kinderrijke buurt opduikt. Toen bleek dat het volgens het bestemmingsplan is toegestaan. Eigenlijk hebben wij dus geen poot om op te staan."

Ook Suzanne Meijer, die een paar deuren verderop woont, stond perplex toen de shop ineens haar deuren opende. Zij heeft twee kinderen (4 en 10 jaar) en is niet blij met de nieuwe buren. "Het gaat mij in eerste instantie om de manier waarop het gegaan is. Ineens was die shop er, zonder dat wij vooraf zijn ingelicht."

"Ik word als moeder nu gedwongen om mijn kinderen een en ander uit te leggen, want natuurlijk komen er vragen. Ja, je kunt wel stellen dat ik onaangenaam verrast ben. Ik snap het ook niet. Midden in een woonwijk, een kinderrijke buurt met veel scholen. Waarom niet op de Hoogstraat? Daar staan genoeg panden leeg, en daar heeft verder niemand er last van."

Margo van der Molen en haar buurvrouw zijn inmiddels een handtekeningenactie begonnen en zullen een petitie aan burgemeester Verver aanbieden. "Wij vinden een seksshop absoluut niet passend in een woonwijk," benadrukt Margo.

Het feit dat omwonenden een petitie rond laten gaan is volkomen in het verkeerde keelgat geschoten bij de eigenaren van de winkel. Dat blijkt wel uit de brief die op de ruit van de winkeldeur is gehangen. "Wij ervaren het als diep triest dat dit kan in tolerant Nederland," schrijven Francien en Jeroen Pels. "Er wordt nu een petitie opgesteld zonder dat de opstellers zich eerst hebben overtuigd van de werkelijke aard van deze winkel."

Zij benadrukken in de brief met klem dat het helemaal niet om een seksshop gaat, maar de buurt blijft twijfelen. "Is het wel alleen een fetish en sm-shop?" vraagt Suzanne zich af. "Want ik weet dat onder dat pand een atoomkelder zit, dus als ze wat willen kunnen ze gillen wat ze willen, niemand die ze hoort."

U bent hier