h

AD: Toernooiveld zit dringend verlegen om extra uitweg

11 juli 2007

AD: Toernooiveld zit dringend verlegen om extra uitweg

AD Rotterdams Dagblad • Bij verkeersopstoppingen rond de oortjes van de A4 ter hoogte van bedrijventerrein Vijfsluizen zetten nieuwbouwwijk Het Toernooiveld volledig op slot. Doordat de Schiedamse wijk in de voormalige Slachthuisbuurt nog maar één ontsluitingsweg heeft, kunnen automobilisten soms met grote moeite de wijk in of uit.

Het probleem zit ’m in het feit dat de ontsluitingsweg uitkomt op de Vlaardingerdijk. Tijdens de spitsuren loopt die al gauw vol met verkeer richting de A4 bij de Beneluxtunnel. Bewoners die dan de wijk in willen, moeten aansluiten in de file. Voor automobilisten die de wijk uit willen, is het bij de drukte moeilijk de oversteek te kunnen maken. In de wijk wordt gevreesd dat bij calamiteiten hulpdiensten het Toernooiveld met vertraging zullen bereiken.

Wethouder Yorick Haan maakte al bij de presentatie van de voorjaarsnota bekend dat er extra geld wordt uitgetrokken voor een tweede ontsluitingsweg. Hij geeft aan dat bij wijze van experiment ter hoogte van het knooppunt Kethelplein een extra invoegstrook is gerealiseerd. Die moet de doorstroming van de A4 op de A20 versoepelen zodat ook het verkeer dat vanaf de Vlaardingerdijk de rijksweg op wil, makkelijk kan doorrijden. De test op de A4 wordt uitgevoerd omdat de omliggende wijken steeds volliepen met verkeer.

U bent hier