h

AD: Schiedam gaat volledig over op groene stroom

6 juli 2007

AD: Schiedam gaat volledig over op groene stroom

AD Rotterdams Dagblad • De gemeente Schiedam is volledig overgegaan tot het gebruik van groene stroom. Daarvoor heeft burgemeester Verver onlangs een contract getekend met energieleverancier Nuon.
 
 groene stroomHet feit dat Schiedam heeft gekozen voor de veel milieuvriendelijker groene stroom betekent dat in de gemeente geen gebruik meer wordt gemaakt van energie uit zogenaamde fossiele brandstoffen (olie, steenkool en aardgas) en van kernenergie.

De gemeente Schiedam wil op deze manier niet alleen een bijdrage leveren aan het terugdringen van het broeikaseffect, maar wil ook haar inwoners stimuleren tot energiezuiniger gedrag en energiezijniger wonen.

Om dat te bewerkstelligen zijn in de gemeente al wat initiatieven genomen. De gemeente geeft in dit geval het goede voorbeeld. In de eerste plaats zijn alle gemeentelijke gebouwen zo goed mogelijk geïsoleerd. De logische vervolgstap is nu dat de gemeente de groene stroom gaat inkopen. Alle gemeentelijke gebouwen worden nu voorzien van energie, die afkomstig is uit waterkracht. Dat betekent dat er geen extra kooldioxide (CO2) in de lucht terecht komt en daarmee het broeikaseffect beperkt wordt.

Naast de bewoners hoopt de gemeente dat ook bedrijven nu het goede voorbeeld gaan volgen en overgaan op groene stroom.

Nuon is sinds begin dit jaar leverancier van elektriciteit aan de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Maassluis, Rozenburg, Spijkenisse, Vlaardingen, Westvoorne en sinds april dus ook aan Schiedam.

U bent hier