h

AD: Schiedam gaat flink op de schop

28 juni 2007

AD: Schiedam gaat flink op de schop

AD Rotterdams Dagblad • Het Schiedamse college gaat fors investeren om de grote achterstand in het onderhoud van straten, wegen en de openbare ruimte aan te pakken.

Er wordt ruim dertien miljoen euro uitgetrokken voor de omvangrijke inhaalslag. Eén grote zandbak wordt het niet, want de werkzaamheden zullen niet allemaal tegelijk gaan worden uitgevoerd. Maar dat de komende tijd een groot aantal straten op de schop gaat, dat staat wel vast.

SP-wethouder Yorick HaanHet lijstje van wethouder Yorick Haan bleek te lang om tijdens de presentatie van de voorjaarsnota in z’n geheel op te noemen. "Het hoogste bedrag, ruim drie miljoen euro, wordt gestoken in de ophoging van de Vlinderbuurt," somde hij gisteren de top drie op. Voor groot onderhoud van bestratingen is 2,7 miljoen euro gereserveerd en de bestrijding van wortelopdruk, dat de komende vier jaar wordt uitgevoerd, gaat één miljoen euro kosten.

Voorts zullen ook kleinere ingrepen worden uitgevoerd. Op de Mozartlaan in Schiedam-Noord wordt ter hoogte van het Bachplein, waar een omvangrijk woningbouwproject wordt ontwikkeld, een rotonde aangelegd. Een deel van de ’s Gravelandse Polder wordt opgehoogd en de speeltuin in het Beatrixpark - Fort Drakesteijn - krijgt een opknapbeurt. En een opmerkelijk karwei: alle rood-witte paaltjes in de gemeente, die verkeer tegen dienen te houden en bij calamiteiten moeten kunnen worden verwijderd door de hulpdiensten, worden vervangen door nieuwe exemplaren met sloten 'die niet meer door iedereen meer te openen zijn'.

"We gaan nu een flinke klap maken om het achterstallig onderhoud in te halen," aldus Haan. "We gaan voor schoon, heel en veilig waarbij de investering zich op den duur terugverdiend omdat daarna minder onderhoud nodig is en die kosten worden bespaard."

U bent hier