h

AD: Fietsen door betonnen bak

11 mei 2007

AD: Fietsen door betonnen bak

AD Rotterdams Dagblad • Schiedam is woedend op de Stadsregio. De trambrug over de Schie bij NS-station Schiedam Centrum is pas in september klaar. Daardoor is de Overschieseweg nog maanden gestremd.Tram Voor fietsers is er een bijzondere oplossing. Tweewielers zouden gebruik kunnen maken van de al wel gerealiseerde onderdelen van de tramverbinding op de Overschieseweg: "Ons inziens is de aangelegde betonnen trambaanonderbouw hier uitstekend toe geschikt," schrijven b en w in een gepeperde brief aan de Stadsregio.

De aanleg van de tram-plusverbinding bij NS-station Schiedam Centrum zal pas op zijn vroegst in september klaar kunnen zijn. Dat is wederom een vertraging van enkele maanden, waar vooral de bewoners van Oost en watertoeristen last van zullen hebben.

Het Schiedamse college van b en w heeft daarom een boze brief gestuurd naar de Stadsregio. Portefeuillehouder Baljeu wordt gesommeerd om de nu genoemde opleverdatum voor de Schiedam- Vlaardingenlijn met argusogen in de gaten te houden. Om -zeer ongewenste- nieuwe vertragingen uit te kunnen sluiten.

Volgens wethouder Haan is het nog een kwestie van dagen voordat fietsers door de betonnen bakken mogen rijden. Watertoeristen moeten begin juni weer genoeg doorvaartbreedte hebben om hun bootjes over de Schie te kunnen loodsen.

U bent hier