h

ADRD: ’Fietspad bij school voldoet aan geen enkele eis’

3 april 2007

ADRD: ’Fietspad bij school voldoet aan geen enkele eis’

AD Rotterdams Dagblad • Fietsers die gebruik maken van het pad achter scholengemeenschap Spieringshoek zijn het beu.

Dat blijkt uit de toegevoegde tekst op dit bord. GroenLinks heeft het college van b en w op het matje geroepen.

De fietsstrook langs het Poldervaartpad is al maanden afgezet met hekken en gemarkeerd met borden, maar er gebeurt niks. En dat terwijl er maar weinig met het fietspad aan de hand lijkt te zijn. Slechts enkele stoepregels ontbreken. Het lijkt een herstelklus van niks, vindt John Witjes van GroenLinks.

Wethouder Yorick Haan bracht zelf in herinnering dat hij al tijdens de gemeenteraad in november had beloofd ter plekke te gaan kijken. "Dat heb ik gelijk de volgende dag gedaan en heb opdracht gegeven om het fietspad te laten herstraten."

Toen deskundigen het fietspad bij Spieringshoek kwamen inspecteren, bleek de situatie echter ernstiger dan het op het oog lijkt. "Het fietspad voldoet aan geen enkele eis. Het risico op valpartijen is daar veel te groot. Daarom zijn direct een aantal tegels uitgetrokken en zijn er hekken voor geplaatst."

Het volledig herstraten van het fietspad zal op korte termijn plaatsvinden, beloofde de wethouder. Dat was enige tijd uitgesteld, omdat er mogelijk op deze locatie zou worden gebouwd. Bouwplan Spieringshoek is echter weer vertraagd en wordt pas in september weer bij de Raad van State behandeld.

Wanneer er toch een flat aan de Poldervaart mag worden gebouwd, zal de huidige fietsverbinding worden verplaatst. Omdat deze al maanden is afgezet, is een omleiding achter de school reeds in gebruik.

U bent hier