h

AD: ’Parkeerplan voor vijf jaar is te kort’

12 april 2007

AD: ’Parkeerplan voor vijf jaar is te kort’

AD Rotterdams Dagblad • Een enquête op de gemeentesite, wijkbijeenkomsten en speciale bewonerscommissies die zich over de lokale parkeerproblematiek in hun directe leefomgeving buigen.

Is al deze inspanning niet te veel van het goede voor een parkeerplan dat maar vijf jaar geldig zal zijn, hebben D66 en SP zich tijdens de raadscommissie verkeer afgevraagd.

Wethouder Haan liet op zijn beurt weten dat het niet slim is parkeerbeleid te maken dat ook na 2013 geldig is. "Want dan kan er van alles zijn veranderd in de stad. Door Schieveste en andere plannen, maar ook door het autobezit bijvoorbeeld."

Maar waarom staat dat parkeren bij Schieveste - het plangebied achter NS-station Schiedam-Centrum - dan nog niet in het plan? Dat vroeg GroenLinks. "Terwijl dit bepalend zal zijn voor het verdere parkeren in Schiedam," aldus John Witjes.

Haan ontkent dat. "De parkeergelegenheid die daar komt, is niet bedoeld om bijvoorbeeld de parkeerproblematiek in Oost op te lossen."

Schieveste is nog niet in het plan opgenomen omdat het nog in ontwikkeling is en de parkeervakken dus ook nog niet bestaan. Wethouder Haan: "Daar komt een Park Ride met zo’n 1800 plaatsen. Alle ondernemingen die zich op Schieveste vestigen, moeten voor parkeervoorzieningen voor de eigen werknemers zorgen."

Dat is zo afgesproken om te voorkomen dat de parkeerdruk in de naastgelegen wijk Oost niet onnodig toeneemt.

U bent hier