h

Boomfeestdag 2007 in Schiedam

12 maart 2007

Boomfeestdag 2007 in Schiedam

Persbericht gemeente Schiedam • Op woensdag 21 maart wordt de Nationale Boomfeestdag gehouden. Zo'n 160 leerlingen uit groep 7 van de Schiedamse basisscholen, IRADO en de afdeling Educatie van de gemeente slaan dan wederom de handen ineen om het plantfestijn tot een groot succes te maken.

Dit jaar gaat de basisschooljeugd, onder toeziend oog van leden van het college, aan de slag in het Prinses Beatrixpark bij de kinderboerderij, de heemtuin en speeltuin Fort Drakensteijn.

wethouder Yorick HaanOp deze plaatsen planten zij een klimaatbos van 9 walnotenbomen voor de toekomst. De scholieren worden op de plantlocatie begeleid door medewerkers van afdeling Educatie en IRADO. Om 9.30 uur zal wethouder Yorick Haan, tevens bestuurslid Klimaatverbond Nederland, meehelpen met het planten.

De basisschoolkinderen krijgen de mogelijkheid om niet alleen een wens voor een groene wereld aan de koningin te sturen, maar daarbij worden zij ook in de gelegenheid gesteld om hun eigen wens voor hun woon-, speel- en leefomgeving kenbaar te maken aan de burgemeester.

Na het planten wordt aan de bomen een persoonlijke wenskaart bevestigd met daarop de namen van de leerlingen die de boom geplant hebben. Degene met de mooiste wens krijgt de mogelijkheid om die bij de volgende boomfeestdag ook echt in vervulling te laten gaan.

U bent hier