h

ADRD: Schiedamse VVD vreest ellende door bouwafspraken

29 maart 2007

ADRD: Schiedamse VVD vreest ellende door bouwafspraken

AD Rotterdams Dagblad • De VVD is niet bepaald blij met het uitgangspunt van de bouwafspraken die Schiedam met de Stadsregio heeft gemaakt. Zeker niet in combinatie met het algemene streven van het college meer inwoners naar de brandersstad te lokken.

Het college is in 2005 al met de Stadsregio overeengekomen dat twintig procent van elk nieuwbouwproject uit ’bereikbare’ woningen mag bestaan, ofwel goedkope huur- of koopwoningen.

Het college zet alles op alles om projectontwikkelaars zo ver te krijgen, liet wethouder Haan (SP) weten. Dat is lastig, omdat duurdere huizen veel meer opbrengen. VVD’er Mostert vroeg zich in de raadscommissie af of projecten dan niet doorgaan als die eis onhaalbaar is. Want dat zou geen goede zaak zijn.

,,Als het achttien of zestien procent is, is het ook goed,’’ aldus Haan. Maar er moet niet zo aan de bouwafspraken geknabbeld worden, dat een tweede Sveaparken ontstaat. ,,Waar geen enkel huis in het goedkope segment staat.’’

Witjes (GroenLinks) wilde weten of de bouwafspraak losstaat van de ambitie meer starterswoningen te bouwen. Dat schoot Mostert (VVD) in het verkeerde keelgat. ,,We zijn toch niet verslaafd aan grotestedenproblematiek?’’ De wethouder haalde fel uit: ,,Die problemen worden niet alleen veroorzaakt door een bepaald soort woningen, fysieke zaken. Die zijn er ook door sociale aspecten!’’

U bent hier