h

ADRD: Opmars SP niet te stuiten

8 maart 2007

ADRD: Opmars SP niet te stuiten

AD Rotterdams Dagblad • De SP is in één klap de grootste partij van Vlaardingen en Schiedam en ook in Maassluis boekt deze partij de meeste winst. In de regio Waterweg brachten 53.455 kiesgerechtigden hun stem uit voor de Provinciale Staten.

De SP is de onbetwiste winnaar van de verkiezingen voor Provinciale Staten in de regio Waterweg. De partij heeft in één klap de meeste aanhang in Schiedam (voorheen PvdA) en Vlaardingen (voorheen CDA) naar de stembus gekregen. Ook in Maassluis boekte de SP de meeste winst, maar eindigt daar wel als vierde partij.

De opkomst in Schiedam en Maassluis daalde maar een klein beetje, in Vlaardingen gingen tegen de landelijke trend in juist wat meer mensen naar de stembus.

Zestien kandidaten die afkomstig zijn uit deze regio deden mee aan de verkiezingen.

Voor de Schiedamse Edith Kuitert (34), nummer negen voor de SP, is het nog niet zeker of ze provinciebestuurder wordt of niet. De SP heeft recht op acht zetels in Zuid-Holland, maar het kan zijn dat Kuitert het toch met voorkeursstemmen redt.

Ze wil zich vooral inzetten voor betere jeugdzorg, openbaar vervoer en het behoud van voorzieningen, zoals postkantoren, in kleine kernen.

Ook al heeft het CDA zetels verloren - en is de partij opeens even groot als de SP in Zuid-Holland - Maassluizer Yasar Vural (37) was gisteren toch al zo goed als verzekerd van een zetel. Hij is de nummer vijf van het CDA. (webmaster: deze informatie klopt niet, het CDA heeft 13 zetels behaald, de SP 8)

Vural is sinds 2003 Statenlid en heeft zich succesvol hard gemaakt voor het wegwerken van de wachtlijsten bij Jeugdzorg. Het is het onderwerp waar hij zich ook de komende tijd in vast bijt. ,,Ik pleit voor een grotere rol van de ouders. Jeugdbeleid houdt zich ook te weinig bezig met integratie. Ik wil er voor zorgen dat migrantenouders bereikt worden en de zorg vinden die ze nodig hebben.’’

U bent hier