h

ADRD: "Alle Schiedamse garages 24 uur open"

2 maart 2007

ADRD: "Alle Schiedamse garages 24 uur open"

AD Rotterdams Dagblad • Als het aan wethouder Yorick Haan ligt wordt er niet alleen een enquête over de parkeer(on)mogelijkheden in Schiedam gehouden, maar worden er daadwerkelijk maatregelen genomen.

SP-wethouder Yorick Haan in de ABC-garageDat zegt hij op de site van de gemeente Schiedam.

Haan wil graag dat naast de ABC-garage ook de twee andere parkeergarages -Nieuwe Passage en Stadserf- in Schiedam 24 uur per dag open zijn. En om de bewoners in de binnenstad tegemoet te komen zouden zij een abonnement voor de garage kunnen kopen. Dit betekent dat zij voor minder dan één euro per dag altijd een parkeerplek in de buurt hebben.

Verder vindt Haan het de hoogste tijd dat het parkeerterrein aan de Buitenhavenweg opgeknapt wordt. Dat zou dit jaar nog kunnen.

Het is niet verrassend dat de SP-wethouder het parkeerprobleem ook probeert terug te dringen door mensen te stimuleren niet meer met de auto naar Schiedam te komen. Openbaar vervoer of de fiets zijn prima alternatieven, vindt Haan. Hij wil dan ook het aantal fietsparkeerplaatsen fors uitbreiden en de fietspaden daar waar dat kan asfalteren. Haan: ,,Te beginnen bij de Broersvest.’’

De gemeente gebruikt een enquête op de gemeentesite om van Schiedammers zelf te kunnen horen welke parkeerproblemen zij in hun wijk en de stad ervaren en op welke tijdstippen de overlast het grootst is. De resultaten zullen nog voor de zomervakantie bekend worden gemaakt.

U bent hier