h

Uitbreiding project naar binnenstad?

28 februari 2007

Uitbreiding project naar binnenstad?

In de februari-editie van de nieuwsbrief particuliere woningverbetering Schiedam maakt het projectbureau melding van de motie Hamerslag over de particuliere woningverbetering.

"Schiedamse huiseigenaren hebben tot eind 2006 maar liefst ruim 8,1 miljoen euro geleend voor het wegwerken van het achterstallig onderhoud aan hun huis. Daarnaast is er nog een groot aantal handige particulieren dat de investeringen uit eigen zak heeft betaald. Het project begint duidelijk vruchten af te werpen. Tot deze conclusie kwam SP’er Frans Hamerslag ook. In een motie tijdens de begrotingsbehandeling in november stelde hij daarom voor het project uit te breiden in de oude wijken en het centrum. De gemeenteraad heeft deze motie unaniem aangenomen.

Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om het aantal woningen dat in aanmerking komt voor de particuliere woningverbetering uit te breiden. Er worden verschillende scenario’s voor de uitbreiding uitgewerkt. Het is de bedoeling dat de raad hiervoor aanvullende financiële middelen beschikbaar zal stellen."

U bent hier