h

ADRD: Knelpunten in Schiedamse waterhuishouding

4 februari 2007

ADRD: Knelpunten in Schiedamse waterhuishouding

AD Rotterdams Dagblad • De Schiedamse waterhuishouding is niet overal van een optimale kwaliteit. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de knelpunten en naar verwachting moeten die in april dit jaar allemaal in kaart zijn gebracht.

Daarna worden maatregelen genomen om voor de problemen een oplossing te vinden. Vorig jaar is door de gemeente en ONS Ingenieursbureau het oppervlaktewater en de riolering onder de loep genomen. Alle aspecten van het watersysteem, de waterkwaliteit- en kwantiteit, de wateroverlast en de ecologie zijn daarbij bekeken.

De nu al gesignaleerde knelpunten zijn verschillend van aard. De Poldervaartpolder, waar de afvoer van water via het gemaal aan de Fokkerstraat gaat, is er één. Maar ook het ontbreken van voldoende kennis over het functioneren van het watersysteem wordt als knelpunt genoemd.

In bepaalde wijken zijn bewoners inmiddels geconfronteerd met een duidelijk veranderde waterhuishouding. Sinds in Groenoord en Schiedam-West nieuwe rioolstelstels zijn aangebracht, kampen de bewoners met extreem hoog grondwater in hun kruipkelders. Wethouder Haan heeft aangegeven dat daar onderzoek naar wordt gedaan.

U bent hier