h

AD: "Schiedam goed bezig met busdienst"

19 december 2006

AD: "Schiedam goed bezig met busdienst"

Deltaplan Duurzame BereikbaarheidAlgemeen Dagblad • Het Schiedams Deltaplan, maar vooral het plan voor het realiseren van een snelbussysteem waardoor het openbaar vervoer een stuk aantrekkelijker wordt, is door oud-astronout Wubbo Ockels zo goed ontvangen dat hij zich heeft aangeboden als ambassadeur.

Wubbo OckelsWaarom ambassadeur?
"Ik vind het een goed plan waarvan we er in Nederland veel meer zouden moeten hebben om het mobiliteitsprobleem aan te pakken. Schiedam is daar keihard mee bezig met ondermeer dat snelbusplan, en het is bovendien redelijk vernieuwend. Een uitstekende benadering van dit probleem."

Schiedam denkt aan goedkope snelbussen die in de Randstad rijden en elke twee tot drie minuten stoppen. U heeft toch ook een eigen plan?
"Klopt, wij hebben het over de superbus. Die brengt iemands van A naar B zonder al te veel energie te verbruiken en geen uitstoot veroorzaakt omdat het electrisch is. En dat alles zonder opstoppingen, omdat de superbus niet op stations stopt maar afwijkt van de snelle baan en zich dan in het normale verkeer begeeft."

En een supersnelle bus ook nog.
"Hij rijdt 250 kilometer per uur, een prima zaak om mensen hiermee uit hun auto te krijgen. Want je bent veel sneller op de plaats van bestemming door die snelheid. Dat moet gaan lukken."

U bent hier