h

Van Haarenlaan al in 2007 aangepakt

10 november 2006

Van Haarenlaan al in 2007 aangepakt

Op voorstel van de SP-fractie besloot de gemeenteraad om het westelijk deel van de Burgemeester Van Haarenlaan al in 2007 aan te pakken. Volgens een raadsmeerderheid mag de herinrichting van de straat niet langer op zich laten wachten.

In zijn eerste termijn vroeg SP-fractievoorzitter Frans Hamerslag al om aandacht voor de straat: "Het college trekt in de komende jaren veel geld uit om de infrastructuur aan te pakken, maar ik zou toch willen pleiten om iets te veranderen aan de prioriteiten. Het westelijk deel van de Burgemeester Van Haarenlaan moet met spoed aangepakt worden, maar staat in de begroting pas ingepland voor 2008. Nu is de helft van deze weg prima opgeknapt van het Nieuwlandplein tot Plein 40-45 ligt een uitstekend stuk weg. Het andere gedeelte tussen Vlaardingerdijk en Nieuwlandplein is ronduit slecht. De SP bepleit al voor 2007 een vernieuwing van dit stuk weg zodat dit qua staat van onderhoud, en daarmee de veiligheid van de weg en de uitstraling weer aansluiten bij het wél opgeknapte stuk Van Haarenlaan."

Toen het college aangaf niet van plan te zijn de uitvoering een jaar te vervroegen, diende Hamerslag in zijn tweede termijn een motie in. De SP'er: "Het naar voren halen van het grootonderhoud van de van Haarenlaan kost natuurlijk geld. Dit is echter geld dat toch uitgegeven moet gaan worden, wij doen het alleen een jaartje eerder. De prioriteit is hoog. De weg ligt er zeer slecht bij en is met recht verkeersonveilig te noemen. Een goede en vooral veilige van Haarenlaan vinden wij van een zo’n groot belang dat het toch in 2007 al moet worden uitgevoerd. Wij dienen hierover dan ook een motie in."

De motie werd door een grote raadsmeerderheid gesteund, waardoor het college gedwongen wordt om de Van Haarenlaan al in 2007 aan te pakken.

U bent hier