h

Ron Abel in P-SIDE gemist?

8 november 2006

Ron Abel in P-SIDE gemist?

Schiedammer en kamerkandidaat Ron Abel was maandagavond 6 november te zien in het televisieprogramma P-SIDE van Prem Radakishun op Nederland 2. De uitzending stond in het teken van segregatie en is terug te kijken op de website uitzendinggemist.nl.

Logo P-SIDERon Abel nam deel aan het debat in de uitzending en ondersteunde de door Agnes Kant verwoorde standpunten van de SP met voorbeelden uit zijn 25 jarige praktijkervaring als directeur van een openbare basisschool met maar liefst 41 nationaliteiten.

Bekijk hier de aflevering van P-SIDE van 6 november. (Abel komt in de zeventiende minuut aan het woord.)

Van de website van P-SIDE: "Kamerlid Agnes Kant, de nummer twee op de lijst van de SP, wordt aan de tand gevoeld. Hoe wil de SP de grote problemen in de multiculturele samenleving oplossen? De zwarte en de witte wijken, de zwarte en de witte scholen. Hebben allochtonen minder toegang tot een school of wijk, of moeten de witte wijken worden opgebroken? Ook komt de vraag aan de orde, hoe de Socialistische Partij omgaat met de islam. Is de religieuze strijd tussen moslims en christen in ons land ondergeschikt aan de klassenstrijd? De SP is een klassieke arbeiderspartij, maar op de eerste twintig van de lijst staat maar één allochtone kandidaat. Op de publieke tribune zitten ouders, wijkbewoners, moslims en onder andere Ronald Sorensen, de fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam."

U bent hier