h

ADRD: Sneller fiat voor uitbouw of plaatsen van dakkapel

1 november 2006

ADRD: Sneller fiat voor uitbouw of plaatsen van dakkapel

AD Rotterdams Dagblad • Schiedammers die soms maanden moeten wachten totdat ze een dakkapel mogen plaatsen: dat is niet handig. Het verlenen van bouwvergunningen kan veel sneller, meent de gemeente Schiedam.

Bouw van een dakkapelOm dat voor elkaar te krijgen moet de welstandscommissie anders gaan werken. De Schiedamse gemeenteraad praat volgende week over het voorstel.

Nu heeft de welstandscommissie vijf leden en komt eens per drie weken bijeen. Aanvragers van kleine aanpassingen, zoals een uitbouw of dakkapel, moeten daarom minstens diezelfde periode wachten voordat iemand zich over hun verbouwingsplannen buigt. Het plan is nu de voorzitter voortaan een mandaat te verlenen, zodat die direct mag adviseren over dit soort kleinere bouwaanvragen.

SP-wethouder Yorick HaanWethouder Haan wil dat de voorzitter van de welstandscommissie een Schiedammer is, ofwel iemand die de stad goed kent. Verder wordt voorgesteld het aantal leden van de commissie tot drie terug te brengen.

Behalve een Schiedamse voorzitter moeten twee van de adviseurs architecten worden. Een stedenbouwkundige met verstand van grotere projecten, en eentje met verstand van restauraties, die praktijkervaring heeft met monumenten en beschermde stadsgezichten.

U bent hier