h

Actie voor veilige oversteek bij St. Jozefschool krijgt vervolg

7 november 2006

Actie voor veilige oversteek bij St. Jozefschool krijgt vervolg

De actie voor een veilige oversteek bij de St. Jozefschool aan de Schoolstraat krijgt een vervolg. Na de onthulling, afgelopen vrijdag, van verkeersborden bij de voetgangersoversteekplaats, samen met de leerlingen van de school, maakte wethouder Yorick Haan bekend dat er wat het college betreft ook vrijliggende fietspaden zullen komen.

SP-wethouder Yorick HaanHet college stelt de raad in de programmabegroting 2007-2011 namelijk voor om extra geld uit te trekken voor de aanleg van verschillende fietspaden in de stad, waaronder ook in de Schoolstraat. Deze week wordt de begroting in de raad behandeld.

Met de aanleg van fietspaden kan de verkeersveiligheid in de Schoolstraat aanmerkelijk worden verbeterd. De aanleg zal overigens niet eenvoudig zijn omdat de Schoolstraat niet erg breed is en er ook ruimte moet zijn voor het parkeren van auto’s. De wethouder heeft daarom de school uitgedaagd om aan de oplossing van dit probleem creatief mee te werken. Hij deed de leerlingen de suggestie om de inrichting van de Schoolstraat met fietspaden als bijzonder verkeersproject in de lessen te gaan behandelen. De school gaf aan hieraan graag mee te willen werken. Over enige tijd kan de wethouder dan ook de tekeningen op zijn bureau verwachten.

U bent hier