h

ADRD: Schiedamse fietspaden krijgen extra aandacht

3 oktober 2006

ADRD: Schiedamse fietspaden krijgen extra aandacht

AD Rotterdams Dagblad • De Schiedamse fietspaden krijgen komend jaar extra aandacht, zo blijkt uit de begroting voor 2007, die het Schiedamse college van b en w gisteravond heeft gepresenteerd. Ook de buurtwegen in de wijk Oost zullen snel worden aangepakt.

Veel van de plannen werden in juni al in de Voorjaarsnota op een rijtje gezet. Zo wordt de kwijtschelding van de afvalstoffensheffing voor minima weer ingevoerd. Daarnaast wordt ruim vijf miljoen extra geld ingezet voor het onderhouden van de twee Schiedamse zwembaden, het levendiger maken van de binnenstad, het opknappen van winkelcentrum Hof van Spaland, het behouden van dertig ID-banen en het inzetten van de lichtblauwe brigade in de avond en de weekeinden.

Van de vier punten die nog aan de plannen zijn toegevoegd, hebben er drie te maken met het verbeteren van de fietsvoorzieningen. Zo worden diverse buurtfietsenstallingen ingericht en zullen de regionale fietsroutes worden geasfalteerd. Het gaat daarbij onder meer om de Rotterdamsedijk en Burgemeester Knappertlaan. Maar ook de Schoolstraat en Willem de Zwijgerlaan moeten een volwaardig fietspad krijgen. Daarnaast wil het college de kwaliteit van de buurtwegen in Oost - de PKO-laan, Lorentzlaan en Boerhaavelaan - sterk verbeteren.

U bent hier