h

ADRD: Rood asfalt voor fietsers op lastige Broersvest

17 oktober 2006

ADRD: Rood asfalt voor fietsers op lastige Broersvest

AD Rotterdams Dagblad • De drukke Broersvest wordt binnenkort aangepakt, waardoor de verkeersveiligheid een stuk beter moet worden. Verkeerswethouder Haan zal het verbeterplan eind deze maand presenteren.

Yorick HaanHij licht alvast een tipje van de sluier op. De fietsstroken zullen een rode asfaltlaag krijgen, zodat ze beter te onderscheiden zijn. Nu worden de fietspaden nog te vaak gezien als parkeerstrook of stoep.

Levensgevaarlijk, luidt het oordeel van onderzoeksbureau OKA. Die heeft in opdracht van de gemeente een rapport gemaakt over de toegankelijkheid van het openbaar gebied voor voetgangers, inclusief (visueel) gehandicapten. In zijn algemeenheid scoort Schiedam goed, een dikke acht. „Maar dat is nog altijd een min twee. Het betekent voor ons dat er op bepaalde plekken wel degelijk iets mis is,’’ aldus onderzoeker Maarten Wijk.

De verkeersveiligheid is datgene waarmee de gemeente het minst goed uit de bus komt. In het rapport ‘Schiedam te voet’ worden 24 knelpunten – die snel moeten worden aangepakt – opgetekend. Zo wordt de langsrazende tram op diverse plekken te onduidelijk aangegeven. Ook beschikt de stad over geen enkele rateltikker voor blinden bij oversteekplekken.

U bent hier