h

ADRD: Miljoenen voor fietspaden

20 oktober 2006

ADRD: Miljoenen voor fietspaden

AD Rotterdams Dagblad • Schiedam investeert de komende jaren zo’n 6,2 miljoen euro in de opknapbeurt van fietspaden, het verbeteren van het resterende deel van de Burgemeester van Haarenlaan en de aanleg van een Park&Ride in Kethel.

De Stadsregio neemt 3,4 miljoen van de kosten voor haar rekening, meldt verkeerswethouder Haan. In 2008 staan vijf verkeersprojecten op de planning.

Zo moeten de fietspaden aan de Scheepvaartweg (249.000 euro), ’s Gravelandseweg (653.000 euro) en de Zoomweg - Hoevenronde (90.000 euro) worden verbeterd. De parkeervoorziening in Kethel wordt geraamd op 3 ton.

Een veel prijziger karwei is echter de herstructurering van de Burgemeester van Haarenlaan. Daarvoor is 1,8 miljoen gereserveerd. Het gaat om het tweede deel, ten westen van NS-station Nieuwland. Het eerste stuk, tussen de ’s Gravelandseweg en station Nieuwland werd eerder dit jaar al opgeleverd.

In 2009 staan nog eens drie fietsroutes op de rol. Het allerduurste project van het lijstje -kosten ruim 2,2 euro- is het fietspad aan de Nieuw Mathenesserstraat, dwars door het bedrijventerrein. De fietsvoorziening op de Havendijk (429.000 euro) en de Churchillweg (450.000 euro) tikken echter ook behoorlijk aan.

De kosten voor de verbeteringen van de fietsroutes kunnen over een langere periode worden uitgesmeerd. Het kost de gemeente Schiedam daarmee jaarlijks 182.000 euro. Dit voorstel moet nog wel eerst langs de gemeenteraad.

U bent hier