h

ADRD: Leerlingen tekenen verkeersbord

29 oktober 2006

ADRD: Leerlingen tekenen verkeersbord

AD Rotterdams Dagblad • Iedereen is het er al tijden over eens: de verkeerssituatie bij de St. Jozefschool aan de Schoolstraat in Schiedam roept om een fikse aanpak.

De St. Jozefschool aan de SchoolstraatDe Schoolstraat is een druk bereden, doorgaande weg. De kinderen van de basisschool moeten meerdere keren die weg oversteken. Soms met gevaar voor eigen leven zo blijkt.

Op de school werd de vraag gesteld hoe dat te hard rijden aangepakt zou kunnen worden. Hoewel ter hoogte van de school een duidelijk zichtbare voetgangersoversteekplaats ligt, zijn er toch nog voldoende automobilisten die geen zin hebben om gas terug te nemen. Op de Jozefschool ontstond het idee om extra verkeersborden aan te vragen en in de school zelf een ontwerpwedstrijd te houden. Het was aan de leerlingen om een verkeersbord te ontwerpen dat de automobilisten nog eens extra op hun rijgedrag moet attenderen.

SP-wethouder Yorick HaanWethouder Yorick Haan van verkeer ondersteunt de actie van de schoolkinderen en zal dan ook op 3 november aanwezig zijn als op school de prijswinnaars worden bekendgemaakt. Twee winnaars zullen hun ontwerp samen met de wethouder bij de oversteek aan de Warande onthullen in de hoop dat het helpt.

(Naschrift webmaster: Het Schiedamse college heeft in de begroting voor 2007 geld vrijgemaakt om de Schoolstraat en de Willem de Zwijgerlaan, die in het verlengde van de Schoolstraat ligt, verkeersveiliger te maken. Onder andere door vrijliggende fietspaden aan te leggen.)

U bent hier