h

RS: College presenteert collegewerkprogramma

7 juli 2006

RS: College presenteert collegewerkprogramma

Radio Schiedam • Het college van burgemeester en wethouders heeft donderdagmiddag het concept Collegewerkprogramma 2006-2010 gepresenteerd. Het programma heeft "Alle Schiedammers" als titel meegekregen.

In het programma is een overzicht van taken, opdrachten en resultaten geformuleerd en een planning op een aantal beleidsterreinen. Het gaat daarbij om zaken op het gebied van onder meer wijkontwikkeling, leefbaarheid en veiligheid, economie en arbeid en de binnenstad. Zo zet het college onder meer in op uitbreiding van de Lichtblauwe brigade en het bestrijden van overlast. Voor de jongeren wil het college werk maken om een jongerencentrum met poppodium te realiseren.

Op het gebied van economie en werkgelegenheid wil het college afspraken maken met werkgevers en de vakbeweging over leer- en werkplaatsen, scholing en waar mogelijk baangaranties voor Schiedammers. Startende ondernemers moeten met het inzetten van microkredieten op gang worden geholpen. Het college wil verder de bedrijfsterreinen Vijfsluizen, 's-Graveland/Spaanse Polder en Nieuw Mathenesse herstructureren. Voor wat betreft Nieuw Mathenesse geldt dat op langere termijn ook de woonfunctie tot de mogelijkheden behoort. Ook wil het college de ontwikkeling van Schieveste voortzetten. Volgens het college kan dit project van strategische betekenis zijn voor het toekomstig functioneren van Schiedam.

Op het gebied van de binnenstad moet het toeristisch bezoek en het bezoek aan culturele instellingen en evenementen in Schiedam worden gestimuleerd. Het college wil verder ook een steviger aanpak van onwillige eigenaren van panden met achterstallig onderhoud en leegstand. Het parkeerbeleid moet worden geëvalueerd en de parkeerfaciliteiten moeten, qua aanbod, op de vraag worden afgestemd.

Het college meldt verder dat het grondbeleid van de gemeente zal worden bijgesteld. Voor bedrijventerreinen en gebieden die in aanmerking komen voor herstructurering wordt de mogelijkheid van grondverkoop gestopt. Individuele Schiedammers houden de mogelijkheid om de erfpachtgrond waarop zij wonen in eigendom te verwerven. In 2008 zal een evaluatie plaatsvinden.

Het college wil de komende jaren benutten om de financiële huishouding van Schiedam verder op orde te brengen.

U bent hier