h

ADRD: SP zet zich in voor nieuwe bestemming Spinhuispad

4 juli 2006

ADRD: SP zet zich in voor nieuwe bestemming Spinhuispad

AD Rotterdams Dagblad • De Branderspoort in Schiedam verdient meer aandacht, vinden de raadsleden van de SP.

In schriftelijke vragen aan het college van b en w vraagt de partij naar de invulling van de plinten aan het Spinhuispad.

Vanaf de oplevering in 2005 staan de panden al leeg en heeft er geen bedrijvigheid plaats ondanks dat er enkele ruimtes zijn verhuurd als kantoorpanden.

De plinten die nu nog leeg staan, buiten de optrekjes die tijdelijk als etalageruimte worden gebruikt, zijn opppervlaktes die geheel onder de woningen liggen en niet van elkaar gescheiden zijn.

Sinne TolsmaDoor de enorme oppervlakte en het ontbreken van voorzieningen zal het zeer lastig worden om de panden te verhuren, meent raadslid Sinne Tolsma.

Daarom vraagt Tolsma of er snel voorzieningen kunnen worden aangelegd zodat de ruimtes toch nog verhuurbaar zijn. Nu schrikt de leegstand veel mogelijke huurders af.

Ook vraagt Tolsma of het college bereid is het bestemmingsplan aan te passen als dat een potentiële verhuurder goed uitkomt.

Tolsma is namelijk van mening dat de invulling van de plinten aan het Spinhuispad de leefbaarheid en veiligheid in de Branderspoort ten goede zal komen.

U bent hier