h

RS: Tolsma (SP) stelt vragen over brand Hoogstraat

9 mei 2006

RS: Tolsma (SP) stelt vragen over brand Hoogstraat

Radio Schiedam • Sinne Tolsma van de SP heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de brand van woensdag 3 mei op de Hoogstraat.

Sinne TolsmaVolgens Tolsma zijn de ondernemers op het stuk van de Hoogstraat dat werd afgesloten voor het publiek een flink deel van hun dagomzet misgelopen. Hij vindt niet dat dergelijke schade als ondernemersrisico gezien kan worden. Tolsma wil van het college weten of er afspraken zijn gemaakt met de brandweer om afzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast wil hij weten of het college een ondersteunende rol wil spelen en bereid is de ondernemers behulpzaam te zijn bij het aanspreken van de verzekeraars.


De vragen van Tolsma.

Op woensdag 23 mei werd de Hoogstraat opgeschrikt door een behoorlijke brand. Dat een brand vervelend is en schade veroorzaakt is bekend. Wat minder bekend is dat een brand naast directe brandschade ook indirecte materiële schade veroorzaakt. Op de Hoogstraat is dit nu erg duidelijk geworden. Doordat de Hoogstraat over een behoorlijke lengte werd afgesloten voor het publiek, zijn de ondernemers op dat stuk van de Hoogstraat een flink deel van hun dagomgezet misgelopen. Ik heb hierover de volgende vragen.

  1. Zijn er afspraken met de brandweer om afzettingen zo veel mogelijk te beperken? Zo ja, wat zijn die afspraken? Zo nee, waarom niet?
  2. Onderkent het college dat de brand op de Hoogstraat meer schade heeft veroorzaakt dan de directe brandschade?
  3. Deelt het college mijn mening dat dergelijke schade niet gezien moet worden als ondernemersrisico? Zo nee, waarom niet?
  4. Is het college bereid een ondersteunende rol te spelen en de ondernemers behulpzaam te zijn bij het aanspreken van de verzekeraars (bijvoorbeeld door het verstrekken van verklaringen)? Zo nee, waarom niet?
  5. Deelt u mijn mening dat het ondernemersloket en/of de gemeentelijke accountmanager voor de binnenstad hierin een rol kunnen spelen? Zo nee, waarom niet?

U bent hier