h

RS: SP stelt vragen over werktijden brandweer

3 mei 2006

RS: SP stelt vragen over werktijden brandweer

Radio Schiedam • De fractie van de SP heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de werktijden van de brandweer in Schiedam.

Op 1 juni gaan de veranderingen binnen de arbeidstijdenwet in. De SP zegt zich zorgen te maken over de ruimte die deze wetgeving biedt voor het aanpassen van de arbeidstijden van het brandweerpersoneel. De fractie van de SP wil van het college weten of zij op de hoogte is van de commotie die eerder is ontstaan over deze arbeidstijden.

Verder wil de SP van het college weten of zij vindt dat langere aanwezigheid op de werkvloer en het inkorten van de rusttijden voor het personeel niet ten koste gaat van de kwaliteit van het werk van de brandweer.

Ook vraagt de SP of het college bereid is om compensatie uit het gemeentefonds te vragen voor de aanpassing van het dienstrooster. Volgens de coalitiepartij kost deze aanpassing namelijk extra geld of gaat het ten koste van de huidige bezetting. De fractie van de SP meent dat deze kosten niet op het bordje van de gemeenten kan worden gelegd.

U bent hier