h

Huisman-Itrec moet zijn verantwoordelijkheid nemen

29 mei 2006

Huisman-Itrec moet zijn verantwoordelijkheid nemen

Huisman-Itrec loost bij haar werkzaamheden in de spuit-/straalloods schadelijke stoffen, die gezondheidsproblemen en geuroverlast kunnen geven. Om de overlast voor de direct omwonenden tegen te gaan is door het vorige college een bouwvergunning verleend om de schoorstenen van de fabriek te verhogen tot 33 meter. "Een schijnoplossing," zo meent SP-raadslid Ilse Vlasveld.

SP-raadslid Ilse VlasveldVlasveld: "Iedereen kan bedenken dat de stoffen alleen maar hoger de lucht in worden geloosd, maar uiteindelijk toch niet minder schadelijk worden. Ze worden op deze manier zelfs over een groter gebied verspreid. Wat echt nodig is, zijn de iets duurdere koolstoffilters om de stoffen uit de lucht te filteren. De verleende vergunning kan niet meer worden ingetrokken, maar laat Huisman nu uit zichzelf eens de verantwoordelijkheid nemen tegenover de omwonenden, in plaats van alleen te luisteren naar de aandeelhouders. In Schiedam is al meer dan genoeg luchtvervuiling!".

SP-wethouder Yorick HaanSchiedams milieu-wethouder Yorick Haan heeft vorige week in een commissievergadering toegezegd Huisman-Itrec te vragen geen gebruik te maken van de bouwvergunning. "De extra kosten voor koolstoffilters zou Huisman voor lief moeten nemen. Een goede relatie met de buurt is immers onbetaalbaar," aldus Haan.

U bent hier