h

RTV Rijnmond: College Schiedam is rond

12 april 2006

RTV Rijnmond: College Schiedam is rond

RTV Rijnmond • Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van Schiedam is rond. De nieuwe coalitie bestaat uit PvdA, SP en CDA.

Volgens Maarten Groene, de fractievoorzitter van de PvdA in Schiedam, krijgt de stad een sterk vernieuwd en jong bestuur met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Er zal ruime aandacht worden besteed aan jongeren en ouderen. De bevordering van integratie krijgt extra aandacht bij onderwijs, werken en wonen. Economische versterking heeft prioriteit. Dit geldt voor de binnenstad en Schieveste. Ook de herstructurering van bestaande bedrijventerreinen wordt voortgezet. Veiligheid en het beheer van de openbare ruimte zijn andere belangrijke thema’s. De wijkgerichte aanpak wordt versterkt. Bewoners krijgen meer invloed op de directe leefomgeving. De coalitie wil zoveel mogelijk Schiedammers betrekken bij het besturen van de stad.

Donderdag worden het Schiedamse coalitieakkoord en de vier nieuwe wethouders gepresenteerd.

U bent hier