h

Coalitieakkoord PvdA-SP-CDA

13 april 2006

Coalitieakkoord PvdA-SP-CDA

De fracties van PvdA, SP en CDA zijn het eens geworden over de vorming van een nieuw college van burgemeester en wethouders. De drie fracties vinden dat met deze coalitie een goede vertaling wordt gegeven van de verkiezingsuitslag van 7 maart 2006, zowel als het gaat om het programma als om de samenstelling van het college.

Net als in 2002 was er door de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 sprake van een politieke omwenteling. De Schiedamse kiezers hebben weinig vertrouwen in het Schiedamse gemeentebestuur. Minder dan de helft van de Schiedamse stemgerechtigden neemt de moeite om bij de gemeenteraadsverkiezingen te stemmen. PvdA, SP en CDA vinden het van groot belang om de afstand tussen de Schiedammers en hun stadsbestuur te verkleinen. De coalitie doet een beroep op zoveel mogelijk Schiedammers om betrokkenheid te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Vanuit deze filosofie is de keuze gemaakt voor een coalitie met een brede basis. Deze coalitie heeft een stevig draagvlak in de gemeenteraad. Bovendien biedt het een goed uitgangspunt voor het verkrijgen van een breed draagvlak voor het college bij de Schiedammers en in de stad. Het nieuwe college zal zich immers inspannen voor alle Schiedammers en voor de stad.

(Het coalitieakkoord en de wethouderskandidaten worden volgende week nog voorgelegd aan de ledenvergaderingen van de drie partijen.)

U bent hier