h

Zwembad Groenoord niet verkocht

22 februari 2006

Zwembad Groenoord niet verkocht

"Of het college onder druk van de publieke opinie is omgegaan, of dat ze nu opeens wijzer zijn geworden weet ik niet. Ik ben in ieder geval blij dat zwembad Groenoord niet verkocht wordt," zegt een opgeluchte SP-lijsttrekker Yorick Haan. Vandaag liet het college in een brief weten dat het zwembad niet aan Thermen Holiday verkocht zal worden.

"Uit de brief wordt duidelijk dat niet gegarandeerd kan worden dat de maatschappelijke functie van het zwembad in stand wordt gehouden. Dat voorspelde ik al toen de discussie voor het eerst gevoerd werd in de raad," zegt Yorick Haan. Zijn partij was van het begin af aan fel tegenstander van de verkoop van het zwembad aan Thermen Holiday.

Zwemles

"Ik heb eind januari al uitgelegd waarom ik weinig vertrouwen heb in de garanties. De gemeente moet elk jaar een flink bedrag op tafel leggen om het zwembad draaiende te houden. Daardoor kan het zwembad de tarieven laag houden, voldoende personeel in dienst hebben en ruimte bieden aan schoolzwemmen, zwemlessen en therapeutisch zwemmen. Het is goed dat de gemeente dat doet, op deze manier geld investeren in het algemeen belang. Een commerciële exploitant wil winst maken. Met garanties voor de tarieven, het personeel én de functies die het bad nu vervult zou Thermen Holiday verlies draaien. Ze zullen geen garanties willen geven en als de gemeente vasthoudt aan de garanties afzien van de koop. Nu blijkt dat de garanties niet geboden worden is de gemeente gelukkig verstandig genoeg om niet koste wat het kost het zwembad kwijt te willen. Ik heb het idee dat dat ook wel een beetje met de verkiezingen te maken heeft," aldus de SP'er.

U bent hier