h

Zwembad Groenoord niet verkopen

26 januari 2006

Zwembad Groenoord niet verkopen

Woensdagavond heeft een overgrote meerderheid van de gemeenteraad aangegeven akkoord te gaan met verkoop van zwembad Groenoord aan Thermen Holiday. Alleen de SP zegt weinig vertrouwen te hebben in de garanties die in het koopcontract moeten worden vastgelegd, en gaf aan dat het zwembad in gemeenschapshanden moet blijven.

Het college van Leefbaar Schiedam, CDA, VVD en Schiedam Lokaal is van plan zwembad Groenoord te verkopen aan Thermen Holiday. SP-fractievoorzitter Yorick Haan: "Ik heb al geruchten gehoord dat er sprake is van een symbolisch bedrag van 1 euro!"

Het college wil af van de - zoals zij dat noemen - torenhoge onderhoudskosten en personeelslasten. Er zijn een aantal garanties opgenomen in het koopcontract zodat de prijzen van de kaartjes niet direct omhoog zullen gaan en om te zorgen dat het personeel niet meteen ontslagen kan worden. "Die garanties zijn wat de SP betreft niet hard genoeg. Het is naar het idee van de SP beter als het bad in gemeenschapshanden blijft," aldus Haan, "Ik heb in de vergadering uitgelegd waarom ik weinig vertrouwen heb in de garanties. De gemeente moet elk jaar een flink bedrag op tafel leggen om het zwembad draaiende te houden. Daardoor kan het zwembad de tarieven laag houden, voldoende personeel in dienst hebben en ruimte bieden aan schoolzwemmen, zwemlessen en therapeutisch zwemmen. Het is goed dat de gemeente dat doet, op deze manier geld investeren in het algemeen belang. Een commerciële exploitant wil winst maken. Met garanties voor de tarieven, het personeel én de functies die het bad nu vervult zou Thermen Holiday verlies draaien. Ze zullen al snel onder de garanties uit willen, of direct nadat de garantietermijn verlopen is flink willen reorganiseren om het zwembad winstgevend te maken. Voor de SP voldoende reden om tegen verkoop te zijn."

U bent hier