h

Prison boats in the harbour of Rotterdam

31 oktober 2005

Prison boats in the harbour of Rotterdam

Two barges in one of the harbours of Rotterdam, where illegal immigrants are being detained, are an eyesore to the local people. They want the boats (the so called Bajesboten) removed and so do human rights activists. Mathilde Swift asked Yorick Haan, Chair of the Socialist Party in Schiedam who exactly are kept on these boats. (Nederlandse vertaling verderop in dit bericht.)

De Australische omroep SBS (Special Broadcasting Service) zend vier keer per maand een programma van een uur lang in het Nederlands uit.

In de uitzending van afgelopen zaterdag werd SP-fractievoorzitter Yorick Haan door Mathilde Swift geïnterviewd over de bajesboten in de Merwehaven.

Bajesboten in de Merwehaven
Sinds meer dan een jaar liggen in de Merwehaven in Rotterdam twee boten: de zogeheten Bajesboten voor illegalen, waar deze mensen worden opgesloten. Af en toe ontsnappen er een paar gedetineerden en dat heeft dan een grootschalige politieactie als gevolg. De mensen die er in de buurt wonen hebben er genoeg van.
Yorick Haan is fractievoorzitter van de Socialistische Partij in Schiedam. Hij vindt dat hier iets aan gedaan moet worden, want hij zegt dat de mensen in Schiedam Oost bang zijn en dat de politiek zich zorgen maakt.

SBS-journaliste Mathilde Swift vroeg Yorick Haan wie nu eigenlijk op die boten vastzitten.

U bent hier