h

Gerkens praat met Schiedamse ondernemers

14 oktober 2005

Gerkens praat met Schiedamse ondernemers

SP-Kamerlid Arda Gerkens bezoekt samen met SP-raadslid Yorick Haan op donderdag 20 oktober de Schiedamse binnenstad om te praten met een aantal ondernemers over het Nederlandse en Schiedamse ondernemersklimaat. Ook gaan de twee langs bij het ondernemersloket van de gemeente, waar zij praten met de betrokken medewerkers en mentoren van de Stichting Mentor.

SP-Kamerlid Arda GerkensDe SP-fractie in de Tweede Kamer deed al eerder voorstellen om de positie van de kleine ondernemer te verbeteren, de raadsfractie wil bekijken wat ze op gemeentelijk niveau kan betekenen voor MKB en starters. In plaats van een ongerichte lastenverlichting voor het bedrijfsleven wil de SP dat er prioriteit wordt gegeven aan het MKB en startende ondernemers. Het MKB vormt de motor van de economie en startende ondernemers zijn de aanjagers van het bedrijfsleven. Ze verdienen daarom speciale aandacht.

Ook op lokaal niveau is veel aan te merken op het klimaat voor het MKB en startende ondernemers. Er is weliswaar een ondernemersloket, maar er worden van diverse kanten vraagtekens geplaatst bij het functioneren. De SP-volksvertegenwoordigers willen van de ondernemers zelf horen hoe zij daar tegen aan kijken. Ook zal gesproken worden over het gemeentelijk beleid met betrekking tot uitstallingen, reclame en rolluiken en is er aandacht voor problemen door hoge huurprijzen, parkeerbeleid en openliggende straten.

U bent hier