h

RD: Petitie tegen bajesboot

19 augustus 2005

RD: Petitie tegen bajesboot

Rotterdams Dagblad • Bewonersvereniging Schiedam Oost (BVSO) en de Schiedamse SP zijn deze week een petitie begonnen tegen de bajesboten in de Merwehaven.

De druppel was de negende ontsnapping van een gevangene, op vrijdag 29 juli. De ontsnapte kon even later worden ingerekend. ,,De omwonenden durven bijna niet te denken aan de risico's die een ontsnapte, wanhopige gevangene in een woonwijk met zich brengt,'' schrijven de SP en de BVSO. ,,Het schrikbeeld van een gijzeling dringt zich op.'' De petitie wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en minister Donner van Justitie. In de petitie wordt Donner opgeroepen de bajesboot te verplaatsen. De boot ligt op honderd meter van een woonwijk.

Bewoners zijn volgens de BVSO en de SP woedend en het vertrouwen in de maatregelen van Justitie zou weg zijn. ,,De onrust en de angst in de wijk is groot. Bedrijven in de directe omgeving maken zich zorgen over hun personeel. Negen in één jaar is genoeg!'' Van de negen ontsnappingspogingen zijn er vier mislukt.

U bent hier