h

RD: SP wil snelle invoering ruimere horecatijden

18 juli 2005

RD: SP wil snelle invoering ruimere horecatijden

Rotterdams Dagblad • Er hoeft in Schiedam niet eerst te worden geëxperimenteerd met verruiming van de sluitingstijden van de horeca. "Er zijn al veel experimenten gedaan in andere gemeenten, daar kunnen we in Schiedam op voortbouwen," zo stelt Sinne Tolsma (SP).

Eerder lanceerde de VVD een voorstel een proef te willen nemen met verruiming van de openingstijden van de horeca in de Brandersstad. Volgens Tolsma klagen jongeren al langer dat er in Schiedam niets te beleven valt. Door de sluitingstijden in hun stad wijken ze noodgedwongen uit naar Rotterdam of Vlaardingen, waar ruimere sluitingstijden gelden.

Met de door de SP gewenste verruiming van de sluitingstijden wordt voorkomen dat hele groepen bezoekers van horecagelegenheden tegelijkertijd op straat komen te staan. De SP gaat uit van een sluitingstijd om twee uur 's nachts, met een uitloop tot vijf uur. Na twee uur mogen de zaken geen nieuwe klanten binnenlaten. Door de verruiming van de openingstijden zullen Schiedamse jongeren er eerder voor kiezen om in de eigen stad te blijven, zo verwacht de SP.

De SP gaat tevens voorstellen om de horeca de beschikking te geven over een rechtstreeks telefoonnummer waarmee de politie kan worden gewaarschuwd. "Met deze 'rode lijn' zijn goede ervaringen in andere gemeenten," stelt Tolsma.

U bent hier