h

RD: Schiedam krijgt een nachtburgemeester

26 juli 2005

RD: Schiedam krijgt een nachtburgemeester

Rotterdams Dagblad • Uitgaansleven volgens de SP toe aan nieuwe impuls

Tegelijk met de verkiezing van de nieuwe burgemeester kan Schiedam komend jaar ook een nachtburgemeester kiezen.

Op de website www.mijnburgemeester.nl wordt gezocht naar kandidaten voor de eretitel die in buurgemeente Rotterdam wordt gedeeld door Jules Deelder en Ted Langenbach. Het grote verschil met Rotterdam is dat in Schiedam via de website gekozen wordt wie de burgervader bij duisternis wordt. Deelder en Langenbach zijn het van nature.

De verkiezing is net als de website op poten gezet door de SP. Op dezelfde webadres kunnen bezoekers kwijt wat naar hun mening belangrijke eigenschappen zijn voor degene die Reinier Scheeres komend jaar opvolgt. Het referendum voor de nieuwe burgemeester wordt op dezelfde dag gehouden als de gemeenteraadsverkiezingen. ’s Avonds volgt de uitslag. ’s Nachts wordt bekend wie de nachtburgemeester van Schiedam is geworden.

Op de vraag of een nachtburgemeester in Schiedam wel zin heeft, antwoordt SP’er Yorick Haan: ,,De SP is voor verruiming van de openingstijden voor de horeca. De VVD heeft een proef voorgesteld. Wij zeggen: laat die proeven maar zitten, in andere steden is er voldoende mee geëxperimenteerd. De nachtburgemeester kan zich inzetten om de nachten in Schiedam leven in te blazen.'’

U bent hier