h

SP hekelt facturering door gemeente

23 mei 2005

SP hekelt facturering door gemeente

Bouwbedrijven die een container plaatsen betalen daarvoor een klein bedrag aan precariorechten aan de gemeente. De gemeente stuurt deze bedrijven voor elke container afzonderlijk een factuur. Volgens SP-raadslid Sinne Tolsma kan aan beide kanten winst gemaakt worden door “grootverbruikers” verzamelfacturen te sturen. Tolsma stelde daarover vandaag schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Tolsma: “Op dit moment krijgen bedrijven, die containers nodig hebben bij werkzaamheden, voor elke container een afzonderlijke factuur. Per container betalen ze ongeveer 2,50 euro. De afhandeling van een dergelijke factuur kost meer dan het bedrag aan precariorechten. Laat de gemeente die facturen opsparen en ze bijvoorbeeld eens per maand of kwartaal via een verzamelfactuur in rekening brengen. Dat vermindert bureaucratie bij de gemeente en bij de betrokken bedrijven.”

In zijn brief aan het college vraagt Tolsma of er behalve bij containers ook andere situaties zijn waar dit soort zaken voorkomen. “Ik wil dat die bureaucratie, die veel tijd en geld kost, wordt verminderd. Dat is goed voor de gemeente, maar ook voor de bedrijven die in de gemeente werken,” aldus het SP-raadslid.

Zie ook:

U bent hier