h

"Dan onderzoeken we het zelf wel"

7 februari 2005

"Dan onderzoeken we het zelf wel"

SP-fractievoorzitter Yorick Haan is niet blij met de resultaten van het onderzoek van de gemeente naar Open Source Software. Oktober vorig jaar vroeg Haan naar een dergelijk onderzoek.

In de raadsvergadering van 25 oktober 2004 vroeg Yorick Haan om een onderzoek naar de mogelijkheden om dure Microsoft-software te vervangen door Open Source Software. Wethouder Habermehl heeft toen toegezegd binnen drie maanden een dergelijk onderzoek te doen. Nu Habermehl de resultaten van het onderzoek per brief aan hem toestuurde is Haan daarover niet tevreden.

Haan: "Ik zou graag een rapport zien waarin de gemeentelijke situatie uitgebreid wordt beschreven. Waarin wordt aangegeven welke overstapmogelijkheden er zijn, welke besparingen dat kan opleveren en welke belemmeringen er zijn."

Volgens het raadslid heeft de wethouder zich er te gemakkelijk vanaf gemaakt. "In ruim drie maanden moet er een gedegen onderzoek gedaan kunnen zijn. Habermehl beschrijft in de brief heel in het kort het gemeentelijke softwarelandschap. Zegt dat overstappen een besparing kan opleveren en daarnaast dat er ambtenaren omgeschoold moeten worden. Natuurlijk moeten er kosten gemaakt worden voor bij- en omscholing, maar de besparing levert dan volgens mij nog steeds een hoop geld op."

De SP-voorman is niet van plan het er bij te laten zitten. Hij kondigt op z'n weblog aan een eigen onderzoek te starten. "Ik heb inmiddels contact met een ervaren onderzoeker op dit terrein. Ik ben zeker van plan om een ├ęcht onderzoek te laten doen. Ik denk dat een overstap veel geld kan besparen. Juist omdat vermoeden te staven moet er ├ęcht onderzoek gedaan worden," aldus Haan.

U bent hier